28 Haziran 2013 Cuma

Tatil: Çeşme’de Hayat Var!



Tatil denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir Çeşme. Çeşme’de dinlence de var eğlence de. İncecik kumları, bakmaya doyulmaz mavilikleri, çeşit çeşit otları, zeytinyağı ve Ege mutfağının türlü zeytinyağlı yemekleri, taşlarla örülü Rum evleri, her biri Ege mimarisiyle kuşanmış 16 çeşmenin serinliği... Burada ister berrak sularda kaybolun, ister güneşin sıcağına kapılın ya da isterseniz rüzgara karşı sörfle koşun; ama mutlaka Çeşme sokaklarına bırakın kendinizi. Sokaklardan sıyrılıp kıyıya doğru ilerlemek istediğinizdeyse sizi bırakmayan bir yer var. Taş döşeli sokağın iki yanına dizilmiş cezbedici dükkanlarla bezeli çarşı. Rengarenk dükkanlara karışıp kendinize ve sevdiklerinize Çeşme hatırası seçme zamanı...
 
 
Çeşme’nin şifasını kapıp güzelliklerini seyredalmak, Alaçatı’yı görmeyince eksik kalır. Sıra sıra taş evleri, bir daralıp bir genişleyen sokakları, şirin Arnavut kaldırımları, kiliseleri ve güleryüzlü insanlarıyla Alaçatı’ya bir selam verin. Ayrıca, beldenin güneyinde yan yana sıralanmış koylarla yatçılar için adeta bir cennet olan Alaçatı iskelesi, 80 tekneye barınma imkanı sağlıyor. Alaçatı, Türkiye’nin en gözde sörf cenneti. Rüzgarla uyumu simgeleyen bu spora başlamak isterseniz bölgede pek çok sörf okulu mevcut. Çağla Kubat da Alaçatı’daki sörf müdavimlerinden.
  

Yazın rahat kıyafetler içinde olmak isteriz ama Çeşme’de rahat olduğu kadar da çekici ve kaliteli bir görünüm şart. Takıp takıştırmak serbest ama zevkli olmak şartıyla! Yemek için fazla zaman ayırmak istemeyenlere de İzmir’in sembolü meşhur ızgara sandviç, “KUMRU” şiddetle tavsiye edilir. Dünyada sakız ağacının ilk kez bulunduğu yer olan Çeşme’de olup da sakızlı dondurma, Türk kahvesi veya rakıyı da denemeden dönmeyin.
 
Çeşme, birbirinden güzel koyları ve beachleriyle de yazın en popüler yerleşimlerinden biri. Sadece deniz ve güneş değil; eğlence, müzik ve yemekler de dahil bu beachleri özel kılıyor. Özellikle Çeşme merkezine 1 km uzaklıkta bulunan Aya Yorgi Koyu’ndaki beach clubları mutlaka ziyaret edin. Boyalık Koyu’ndaki 7800 Çeşme, happy hour partileriyle eğlencenin daha keyifli olmasını sağlıyor, tavsiye ederim.
**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder