4 Ekim 2012 Perşembe

..Bir Avuç Aşk..

 Aşk ne demek sizce?
 Aşk bir tür taktikler savaşıdır ve strateji işidir; yanlış taşı oynayan kaybeder.
 Sahi aşk var mı şu ölümlü dünyada?
 Aşk, sadece sevenler birbirine kavuşamayınca mı aşk?
 Aşk hep zoru seçer ve imkânsızı sever. Kolay olursa uğrunda mücadele edilecek bir durum yoktur çünkü. Hoşlanırsın, o da senden hoşlanınca kendini tatmin etmiş olursun, sevinirsin sonra geçer. Başka bir deyişle bu durum tam bir ego meselesi.“Ya benimsin ya kara toprağın” sözü bayağı gündemdeydi bir zamanlar. Aşkı öyle bir gurur meselesi yapmış ki bu sözü söyleyen, karşısındaki kişinin seçme özgürlüğünü elinden alarak onu uçurumun kenarına sürüklüyor yani tam “İki ucu boklu değnek” türünde bir olay. Uzun soluklu ilişkilerde aradaki aşk zamanla ya sevgiye ya da alışkanlığa dönüşüyor. Heyecanını kaybetmiş her ilişki monotonluğa mahkûmdur. “Aşk bitti, geriye ne kaldı şimdi..” derken dikkat edilmesi gereken nokta: sevgi saygı olmadığında insanın insanlığını da kaybetmiş olacağıdır, benden söylemesi.
 Eski şarkılara baktığımızda “dilerim ki mutlu ol sevgilim, ben olmasam bile hayat gülsün sana..” kaçımız bir ayrılığın ardından bizi tek eden sevgilimiz için bu sözleri söyleriz ki? Bu sebepten bu şarkının sözleri bana hiç samimi gelmiyor; sanki terk edenin yüzüne gülüp arkasından kuyusunu kazmak ister gibi. Öte yandan “söylemiştim ya dinleseydin sen arada sırada, bundan böyle olsa olsa seninle meraba meraba..” sözleri daha içten duruyor. Bunun sebebi ise basit: terk edilen kişi, terk eden kişiyi uyardığını ancak sözünü dinletemediğini belirtirken ayrılığın ardından karşılaşırsak belki selamlaşırız, çok da şart değil demeye getiriyor. Çünkü ne de olsa “yaşandı bitti saygısızca..
 Bu sıralar sıkça karşılaştığım bir durumu paylaşmak istiyorum. Bazı kişiler eski sevgililerini sosyal medyada takip ettikleri gibi onların arkadaş çevresini, yeni sevgilisini veya sevgili adaylarını da yakın markaja alıyor. Adı her ne kadar eski de olsa, bazıları için henüz eskimemiş anlaşılan. Ne olacak sanki eski sevgilinin yeni sevgilisini bulunca? Sen eskisin, o yeni; merak etme bir süre sonra o da eskir, yerine yenisi gelir; bu işler böyledir. Bir de bayramda veya doğum gününde mesaj yoluyla kutlama ritüelinden sonra karşı tarafla iletişimi devam ettirmeye çalışanlar vardır. “Bayram seyran bahane seninle konuşmak şahane” durumu diyorum ben buna. Çünkü bu, “seni özledim” demenin bir başka çeşididir.
 İnsan hep mi kaybedince anlar elindekinin kıymetini…

Sahi "sizin gezegende aşk var mı aşk" ? 

**

1 yorum: